» » » Işkın otunun faydaları

Işkın otunun faydaları , IŞKIN SİPARİŞ


Işkın otunun faydaları saymakla bitmiyor. Bir çoğumuzun adını bile bilmediği bu bitki kanseri tamamen yok ediyor. Yapılan araştırmalarda olumlu sonuçlar alan uzmanlar bitki üzerinde çalışmaya devam ediyor.


Işkın otunun faydaları
ABD’deki araştırmada, Anadolu’da yayla muzu olarak da bilinen “ışgın” isimli sebzenin kanser hücrelerinin gelişimini durdurduğu ortaya çıktı ABD’nin Atlanta Üniversitesi’nde iki aşama hâlinde yapılan deneyler fareler üzerinde gerçekleştirildi. Işgında bulunan parietin isimli kırmızı pigmentler kanser hücrelerine enjekte edildi. Sadece iki gün içinde kanser hücrelerinin yarısının öldüğü görüldü. Pigmentlerin modifiye edilmiş bir çeşidinin de tümörlerin gelişimini azalttığı belirlendi. Araştırmadan çıkan bu bulgu yeni bir kanser ilacının da habercisi. Uzmanlar ışgından yapılmış kanser ilacının birkaç yıl içinde kanser tedavisinde kullanılabileceğini belirtiyor.

Anadolu bölgesinde çok sevilen bir bitki..

 Kuzukulağıgiller familyasından olan ışgının Latince ismi Rheum ribes. Işgın Anadolu’da ışkın, aşgın, aşkın, eşkin, eşgin, ıçgın, ıçkın, uçgun, uçkun, uşgun ve uşkun isimleriyle de biliniyor. Doğu Anadolu bölgesinde ise yayla muzu ve dağ muzu olarak da bilinen bu sebzeye yetiştiği yöreye göre Van muzu ve Hakkâri muzu gibi isimler de veriliyor. Işgın, Güneybatı Asya’nın ılıman ve subtropikal bölgelerinde yetişiyor. Tozlaşması rüzgârlarla olan ve kendi cinsinin diğer türleriyle melezlenebilen ışgın tıbbi bitkiler sınıfına girdiğinden farmakolojik araştırmalarda çok sık kullanılıyor. Çiğ olarak yenen, zeytinyağlı, yumurtalı yemeği ve reçeli de yapılan ışkın oldukça farklı tariflerde kullanılıyor. Ancak Türk botanik bilimciler bilinçsiz ve uygun olmayan yöntemlerle toplanan ışgının Anadolu’da yok olma tehlikesi altında olduğu uyarısını yapıyor.
Işkın Otu Kökü Çayı;
Bilinen hiçbir zararı olmayan ışkın kökü çayı; 100gr temizlenmiş ve kıyılmış ışkın kökü iki bardak suya konularak yarım gün bekletilir ve suyu süzülür, 1 kg şeker eklenip kaynatılarak yapılır. Uçkun sürgünlerinin tadı hafif mayhoştur. Beyaz ve hoş kokulu çiçekleri de alkollü veya alkolsüz içecek yapımında kullanılabilmektedir.
Işkın Otu Kökünün Faydaları

Işkın otu; zengin bir vitamin ve mineral kaynağıdır. İştahı açtığı ve vücudu güçlendirdiği gibi sarılık ve havale geçiren çocukların ateşinin düşürülmesinde kullanılabilmektedir. Işkın otu kökünün faydaları; köklerinin kaynatıldıktan sonra süzülerek elde edilen suyu, sabahları aç karnına içildiğinde yüksek şekerin ve tansiyonun dengelenmesinde, mide ve bağırsakta oluşan gazların giderilmesinde oldukça etkili olduğu görülmüştür. Sindirimi kolaylaştırarak mideyi rahatlatır. Işkın çayı, idrarı sarımsı kırmızımsı bir renge boyayabilmektedir. (Kadinkahvesi.com)


KAYNAK : http://www.bayanlarbilir.com/iskin-otunun-faydalari-1663

Ben Kimim Hakkımda.. Levent Kartal

Merhaba; Ben Levent ! Doğanın Sunmuş olduğunu Lezzetleri Sofranıza Taşıyabilmek adına her zaman ve her yerde sizlere sunmak için çalışıyorum..İletişim : 0530 511 30 25
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorumlarınız Bizim İçin Kıymetli..Yazın Lütfen :)